EPTE

epte

Nieuwe behandeltechniek voor peesproblemen bij Fit en Gezond!

  • Chronische achillespees ontsteking?
  • Pijnlijke schouder die maar niet herstelt?
  • Een tenniselleboog die met rust zou moeten herstellen en die na 2 jaar nog steeds pijn doet?
  • Hielspoor of fasciïtis plantaris (hielpijn) waarbij shockwave, zooltjes, en fricties niet aanslaan?
  • Een zeurende kniepeesontsteking die je telkens weer van het sporten afhoudt?

Heb je last van één of meerdere van deze bovenstaande klachten? Dan is EPTE misschien de oplossing! EPTE is de meest innovatieve en veilige manier om van je chronische peesproblemen af te komen. De behandeling wordt alleen maar door een goed opgeleide EPTE therapeut uitgevoerd. Daniël van Gool is deze therapeut binnen Fit en Gezond, en zelfs de enige fysiotherapeut in Oudenbosch die deze behandeling uit mag voeren.

Wat doet zo’n EPTE behandeling nu precies?

Een uiterst dun (0,3mm) naaldje wordt onder echobeeld precies op de aangedane plaats in de pijnlijke pees gebracht en dan wordt er kortdurend (minder dan 2 minuten) een hele lichte stroom toegepast , waardoor de pees weer nieuwe bindweefsels gaat aanmaken. Ook als de pees al jaren pijnlijk of zelfs beschadigd is.
Door de speciale, wetenschappelijk effectief bewezen, oefenmethodiek helpen we de pees ook weer sterk en zogenoemd “trekvast:” te worden. Na een periode van ongeveer 3 maanden kan de pees dan in de meeste gevallen de normale belasting in je dagelijks leven weer goed aan doet hij ook geen pijn meer. Ook sporthervatting behoort weer tot de mogelijkheden. Meestal zijn er 4 tot 6 behandelingen met EPTE nodig.

De EPTE behandeling wordt altijd gecombineerd met een oefentherapie programma dat u thuis, zelf kunt uitvoeren. Dikwijls wordt er ook gekozen voor een beschermende tape de eerste dagen na de behandeling. Deze tape stimuleert het herstel én zorgt voor bescherming.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Daniël van Gool kan er alles over vertellen en ook, na een intake en echografisch onderzoek, vertellen of EPTE een mogelijke oplossing voor jouw problematiek is.

Contact

Adres
Bosschendijk 187
Postcode / Plaats:
4731 DD Oudenbosch
Tel:
0165-745008

Fit en Gezond app (meer info)

Openingstijden

maandag tot en met donderdag:
08:00 tot 22:00
Vrijdag:
08:00 tot 20:00
Zaterdag:
07:30 tot 12:00
Zondag:
08:30 tot 12:00