Manuele Therapie

Manuele Therapie

Manuele therapie is een specialisatie van fysiotherapie. Het doel van deze therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds jouw houding en bewegingen te verbeteren. De manueel therapeut is gespecialiseerd in technieken voor het herstellen of verbeteren van de beweeglijkheid van de gewrichten.

Specifieke technieken bij Manuele Therapie

Om de beweeglijkheid van de gewrichten te herstellen of te verbeteren gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. Gebruikte mobilisaties zijn zacht duwen, trekken of draaien van een lichaamsdeel. Soms vult de manueel therapeut deze technieken aan met een impuls, ook wel manipulatie genoemd. Bij deze laatste techniek hoort men soms een knappend of krakend geluid, maar dit is over het algemeen niet pijnlijk.

Effecten manuele therapie

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar. Je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Wanneer is het goed om naar een manueel therapeut te gaan? 
  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
  • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • Heupklachten

Daniël van Gool staat bij Fit en Gezond voor jou klaar als manueel fysiotherapeut. Wil je graag een afspraak maken met hem? Bel dan naar 0165-745008 of vul het contactformulier in. Wij nemen binnen één werkdag contact met jou op.

Contact

Adres
Bosschendijk 187
Postcode / Plaats:
4731 DD Oudenbosch
Tel:
0165-745008

Fit en Gezond app (meer info)

Openingstijden

maandag tot en met donderdag:
08:00 tot 22:00
Vrijdag:
08:00 tot 20:00
Zaterdag:
07:30 tot 12:00
Zondag:
08:30 tot 12:00